Bib Gourmand 2023

Met veel trots kunnen wij u melden dat we voor de 10e keer op rij door MICHELIN zijn beloond met een BIB GOURMAND. Deze onderscheiding staat voor een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Een juiste balans in prijs, kwaliteit & plezier

Michelin, de producent van autobanden, begon reeds in 1900 met het uitgeven van een gids om chauffeurs te wijzen op goede restaurants en hotels. Naast de wat bekender Michelinsterren is er ook de Bib Gourmand (de afkorting van Bibendum; de naam van het bandenmannetje). Een Bib Gourmand wordt toegekend aan restaurants waar men een scherp geprijsd drie volwaardige gangen naar keuze kan eten. Het zijn restaurants die bekend staan om hun generositeit en geweldige prijs-kwaliteitverhouding.

Is een Bib Gourmand een opstap naar een ster? Helemaal niet. Een Bib Gourmand heeft een zekere filosofie. Of de keuken nu Aziatisch, traditioneel of hip en creatief is: elk restaurant met een Bib Gourmand heeft zijn eigen identiteit. Al hebben ze wel belangrijke overeenkomsten: de focus op seizoengebonden producten en de generositeit die zo typisch is voor de Bib Gourmand.

In totaal zijn er in Nederland 98 restaurants bekroond met een Bib Gourmand voor 2023.