Werken bij Herberg De Witte Gans?

We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s die ons enthousiaste team komen versterken. Wil je naast je studie op een gezellige manier wat bij verdienen? Of zoek je een fulltime baan met een vierdaagse werkweek? Laat ons je wensen weten en dan kunnen we samen kijken hoe we een mooie invulling kunnen bedenken.

De werksfeer

We werken in een gezellig team met ervaren en jonge mensen die allemaal passie hebben voor de heerlijke producten en ons mooie vak. Ons keukenteam maakt de meeste elementen zelf en dus kun je veel leren over ons ambachtelijke vak. De menukaart wisselt regelmatig aangezien we veel met seizoens- en streekproducten werken.

Ons bedieningsteam bestaat uit een basis van vaste ervaren medewerkers waarvan je veel kunt leren over gastheerschap en gastgerichtheid. Gasten (waaronder veel vaste gasten) komen voor een complete
avond uit en staan erg open voor onze gastvrijheid. We beschikken over een uitgebreide wijnkaart en werken ook met wijnarrangementen. Wanneer je daar interesse voor hebt, valt er veel te leren over wijn en wijn-spijs-combinaties.

Daarnaast is onze locatie ook erg geschikt voor bruiloften en partijen met bv live-muziek. Dit is een leuke incidentele afwisseling op de a la carte avonden.

We zijn volop bezig met de ontwikkeling van modern werkgeverschap dat past bij de huidige tijden. We staan open voor nieuw beleid en hebben ook veel aandacht voor de secundaire arbeidsvoorwaarden.

De historie van Herberg de Witte Gans brengt ons terug naar het jaar 1869

Hermannus Mans Tijhaar, geboren 9 juli 1869, kocht in 1893 12 are grond van de landbouwer Berend Klink. Mans was bakker en hij liet door de Hoonhorster timmerman van de Vegt een bakkerij annex kruidenierszaak bouwen.

De zaak was gevestigd naast de toenmalige Lentheschool en lag vlakbij het Overijssels kanaal waar toen redelijk druk vrachtverkeer was. In 1910 werd vanuit Heino de Nieuwe Dalfserweg aangelegd. Het verkeer nam nog meer toe en Tijhaar besloot het bedrijf uit te breiden met een café: Landzicht. De huidige lindebomen die voor het pand staan zijn nog gepland door de Tijhaar’s.

Tot 1974 bleef het bedrijf in handen van de familie Tijhaar. Toen het werd verkocht trok de nieuwe eigenaar het woonhuis en het winkelgedeelte bij het café en gaf het een nieuwe naam: d’ Olde Bakker. Het café, discotheek, snackbar wisselde regelmatig van eigenaar.

In het voorjaar van 1997, kocht de familie Diks het pand in vervallen staat. Een jaar lang werd er verbouwd met het huidige restaurant als resultaat.

Omdat er vroeger in de streek rond Heino en en Dalfsen veel ganzen werden gehouden en er nog veel namen zijn die aan deze tijd herinneren werd besloten het restaurant een nieuwe naam te geven: Herberg de Witte gans.

Inmiddels staat de tweede generatie aan het roer. In 2020 werd het historische pand uitgebreid met een modernere vleugel voor private dining etc. Het nieuwe gedeelte, ontworpen door architect Pieter Diks, is geïnspireerd op een kapschuur. Een modernere touch dan de hoofdbouw, maar met respect voor de landelijke omgeving. In 2023 viert de Witte Gans haar 25 jarig jubileum.

 

Asperges

de heerlijke sallandse asperges zijn weer in het seizoen

Moederdag 2024

Deze dag zetten we alle moeders in het zonnetje. En wat is er beter dan haar gezellig te trakteren op een heerlijke lunch of diner?

Vacature

we zijn op zoek naar een gastheer/gastvrouw…